Projecten

Agidens is een bedrijf dat streeft naar goede oplossingen voor projecten. We helpen onze klanten hun processen te verbeteren door middel van gespecialiseerd advies en engineering, geautomatiseerde oplossingen en onderhoudsdiensten, voor meer efficiëntie, kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

De voorbije 70 jaar hebben we een expertise en degelijke vakkundigheid opgebouwd van processen op het vlak van life sciences, oil & gas, fine chemicals, food & beverage en infrastructuur.

Agidens werkt voor toonaangevende ondernemingen die onze medewerkers de mogelijkheid bieden om aan prestigieuze projecten mee te werken.

Onze projecten zijn onze trots en glorie én het sprekende bewijs van onze slogan ‘Progress brings us together’. Bekijk hier enkele projecten en ontdek hoe jouw uitdagingen bij Agidens er zouden kunnen uitzien.

GADOT Group

GADOT Group (vroeger VLS-Group) wenste de veiligheid op zijn terminal in Gent te verhogen en de interventietijd voor kritische alarmen te verkorten. Agidens implementeerde er ATALK, een unieke en gepatenteerde (in aanvraag) veiligheidstechnologie die kritische alarmen onmiddelijk naar de walkietalkie van de verantwoordelijke operators stuurt.

Lees meer

Jetty B

Agidens & Verwater gingen een partnership aan voor de engineering en bouw van een uitbreiding van een steiger voor een wereldwijde tankopslagterminal met verschillende locaties in België. De steiger werd buiten het terrein gebouwd en als complete eenheid naar de uiteindelijke locatie getransporteerd.

Lees meer

Spa Monopole

Spa Monopole produceert een breed gamma dranken met een gedeelde eigenschap: hoge kwaliteit. Het bedrijf waarborgt daarom de optimale werking van het productieproces. Agidens hielp Spa Monopole om het carbonatatieproces te verbeteren en tegelijkertijd de capaciteit van de productielijn te verhogen.

Lees meer

Sint-Annatunnel

Agidens voerde het Sint Anna’s tunnelproject uit als EPCM-aannemer en was daarom verantwoordelijk voor de engineering, de voorbereiding met een extra focus op veiligheid, en de implementatie van de nieuwe frequentieaandrijving van de roltrappen. De uitvoering omvatte de beveiliging van de te vervangen onderdelen, het loskoppelen van de oude aandrijving, het plaatsen van de nieuwe aandrijving, de inbedrijfstelling en de levering.

Lees meer

Q8

Om tegemoet te komen aan de volume-eisen van de klant, veiligheid en productkwaliteit, besloot Q8 Oils om zijn volledige Antwerpse menginstallatie uit te breiden en te moderniseren. Agidens ondersteunde bij de engineering en bouw van het nieuwe moderne tankpark.

Lees meer

Waterwegen & Zeekanaal

Waterwegen & Zeekanaal verhuisde zijn controlekamer van Willebroek naar Zemst. Voor Agidens was dat een opportuniteit om de SCADA-visualisatie te upgraden en het controlesysteem te integreren met de bestaande camera- veiligheidsinstallatie.

Lees meer

Alken Maes – Automatisatie nieuwe gistplaats en revamp CIP-installatie

Om de productie van hoog- en laaggistende bieren flexibel te maken, besloot het management om te investeren in een nieuwe geautomatiseerde gist-bewaarplaats. Om de productie nog efficiënter te maken werd besloten om tegelijkertijd de CIP-installatie van de gisting en lagering te renoveren en uit te breiden met een nieuwe loogtank.

Lees meer

Candico – Modernisering en capaciteitsuitbreiding

De nieuwe geautomatiseerde installaties hebben het productieproces flexibeler gemaakt en de beschikbaarheid van het productieapparaat verhoogd. De productietijd is aanzienlijk gedaald en een hoog level van traceability en rapportering is geïntegreerd. Daarenboven voldoet dit nieuwe proces aan de laatste standaarden en regelgeving in de voedingsindustrie.

Lees meer

Controle room Zemst – Visualisatie en controlesysteem

Bij de verhuis van de bedieningscentrale voor de bruggen en sluizen van het zeekanaal Brussel-Schelde besliste Waterwegen en Zeekanaal NV om meteen een modernisering van de bedieningssystemen door te voeren. Agidens zorgde voor een gebruiksvriendelijke visualisatie- en controlesysteem, inclusief CCTV en geluidsinstallatie op afstandsbediening.

Lees meer

Geoptimaliseerde formuleringsoplossingen

Een vooraanstaand farmaceutisch bedrijf met vestigingen wereldwijd plande een productieverhoging van een van zijn farmaceutische ingrediënten in de vestiging in België. Daarom zocht het bedrijf Agidens op voor de bouw van een verbeterde en uiterst geautomatiseerde versie van de bestaande formuleringsinstallatie. Daarnaast omvatte het project de toevoeging van een vullijn en een CIP-installatie (cleaning in place).

Lees meer

Wil je samen met ons groeien?

Ben je ingenieur of ingenieus? Dan krijg je bij Agidens alle mogelijkheden om jouw talenten te ontplooien. We zijn een innovatief bedrijf dat voortdurend op zoek is naar gemotiveerde medewerkers met een hart voor technische uitdagingen. Je komt terecht in een dynamische werkomgeving waar je verder kan groeien. Wil jij vooruitgang maken?

Bekijk onze vacatures